vrijdag 8 maart 2013

food: pitapizza!




Deze week had ik zin in een wat luxere lunch als gewoon een boterham.
Mijn keuze was snel gemaakt: pita pizza's, met geitenkaas!
Het is erg simpel maar superlekker,
graag deel ik het mini recept met jullie!

boodschappenlijstje:
pita broodjes
blikje tomatenpuree
geitenkaas
rucola

nog in je keukenkastje;
honing
italiaanse kruiden

ook nodig;
een oven
een bakje en een lepeltje
een mes

en dan...

Doe de inhoud van het blikje tomatenpuree in een bakje.
Naar smaak wat honing en italiaanse kruiden toevoegen en roeren.
Dit is je pizzasaus, je kan zelf dingen toevoegen of weglaten als je wil.

Ikzelf heb de pitabroodjes doormidden gesneden,
maar als je een dikke bodem wil hoeft dit niet.
Smeer de saus met een lepel uit over je pita's.

Brokkel de geitenkaas over je pita heen,
en doe er lekker wat rucola sla op.
Je kan er -als je wil- nog extra kruiden of honing bij doen.

Nu gaan ze de oven in, ik hield de tijd van de pita verpakking aan.
Het zal ongeveer 8 a 10 minuten zijn om 200 graden.

Als ze eruit zijn kun je er nog voor kiezen wat koude rucola erop te doen,
of nog meer honing of kruiden, de keuze is aan jou!


Je kan deze pitapizza's natuurlijk op 10000 manieren maken,
en beleggen met de dingen die jij lekker vind!

Eet smakelijk!

2 opmerkingen: